Huurdersoverlast

De meest voorkomende vorm van huurdersoverlast is geluidsoverlast of stankoverlast, maar ook pesterijen, mishandeling, bedreiging en stalking komt vaak voor. Erg vervelend en het mag natuurlijk niet! Een huurder moet zich namelijk gedragen zoals een goed huurder betaamt, en dat betekent geen overlast.

Soms kun je overlast oplossen met een goed gesprek of met bemiddeling. Maar helaas is soms de juridische weg de enige weg voor een verhuurder om een einde te maken aan overlast. DKV Deurwaarderskantoor Visser helpt je daarbij.

De juristen van DKV Deurwaarderskantoor Visser beoordelen jouw dossier en adviseren jou over jouw rechten als verhuurder

Wanneer de huurdersoverlast of het huurconflict ernstig en structureel is, kun je de rechter vragen de huurovereenkomst te ontbinden. De huurder moet het gehuurde dan ontruimen.

Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je de overlast kunt aantonen en je je eis goed kunt onderbouwen. De verhuurder moet bewijzen dat er overlast is en dat de overlast ernstig is. Bijvoorbeeld met klachten van omwonenden of politierapporten. Uiteraard geldt deze bewijslast ook bij een conflict tussen jou en de huurder.
Daarnaast is het belangrijk dat je eerst probeert om de huurdersoverlast of het conflict op een andere manier op te lossen. Uiteraard kunnen wij je daar ook bij helpen. Als dit niet lukt moet je de huurder duidelijk waarschuwen wat de gevolgen zijn wanneer de huurdersoverlast of het huurconflict blijven bestaan.

DKV Deurwaarderskantoor Visser begeleidt bij het ontbinden van een huurovereenkomst als gevolg van huurdersoverlast of een huurconflict

Vindt je als verhuurder ontbinding en ontruiming nog wat te zwaar? Dan kun je ook een voorwaardelijke veroordeling tot ontbinding en ontruiming vragen. Het vonnis bevat dan een gedragsaanwijzing met voorwaarden: hoe moet een huurder zich wél gedragen. As de huurder zich niet aan aan deze voorwaarden houdt wordt de huurovereenkomst alsnog ontbinden. En moet de huurder het gehuurde ontruimen.

Heb jij te maken met huurders die overlast veroorzaken?

Neem contact op met de juristen van DKV Deurwaarderskantoor Visser.
Samen bespreken wij wat de oplossing is die jij wilt bereiken.
En maken we een plan hoe we deze oplossing kunnen bereiken.
Bel met 030 600 62 96 of mail naar sales@dkvnieuwegein.nl.

Chat

Uw gegevens worden over een beveiligde SSL-verbinding verstuurd.