Wat is huurrecht?

Het huurrecht gaat over regels op het gebied van huur. Dit is niet alleen de huur van woningen, kamers, kantoren, winkels of bedrijfsruimte, maar omvat ook het huren van een fiets of een auto (dit staat ook wel bekend als lease).

Als verhuurder van woningen en/of bedrijfspanden heb je natuurlijk het liefst dat de verhuur probleemloos verloopt en dat je huurders zich aan gemaakte afspraken houden.
Maar we leven niet in een ideale wereld. Huurders betalen niet altijd netjes hun huur, ze kunnen overlast veroorzaken, jouw pand vervuilen, enz. Soms lukt het niet dergelijke problemen in goed overleg op te lossen en moet de (kanton)rechter eraan te pas komen.

Het is goed om te beseffen dat je daar géén advocaat voor nodig hebt. Je kunt dit helemaal overlaten aan DKV Deurwaarderskantoor Visser. Onze medewerkers zijn experts in huurrecht problematiek en kunnen alle huurrecht procedures voor je behandelen.

Kennis delen vinden wij heel belangrijk!
Daarom geven wij regelmatig kennis sessies.
Geïnteresseerd?

Deurwaarderskantoor Visser DKV is gespecialiseerd in problematiek rondom huurrecht, onder meer:

Zoek jij als verhuurder van woningen of bedrijfsruimte naar een betrouwbare en betrokken partner die je kan bijstaan op alle gebieden van het huurrecht? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Huurachterstanden, wanbetalers en slepers? Onze huurrecht juristen staan jou bij

Een huurder die zijn huur niet betaalt. Het is het probleem waar verhuurders het meest tegenaan lopen. Soms is het eenmalig en weet je de huurder zelf zover te krijgen dat hij de achterstand inloopt. Soms lukt dit niet. In dat geval kan je rekenen op de incassomedewerkers en juristen van DKV Deurwaarderskantoor Visser. Er zijn verschillende stappen mogelijk.

Incasso, een goede oplossing om huurachterstand te voorkomen

Je kunt ons opdracht geven een incassoprocedure te starten. Het doel daarvan is dat de huurder weer elke maand zijn huur betaalt en dat hij zijn achterstand inloopt. Wij kunnen dat bijvoorbeeld bereiken door een betalingsregeling af te spreken.

Ontbinding van de huurovereenkomst bij tekortkoming

Wanneer een huurder zijn huur niet betaalt, betekent dat dat hij een afspraak uit de overeenkomst niet nakomt.
We noemen dit een tekortkoming.
Ontbinding van de huurovereenkomst en een veroordeling tot ontruiming kunnen een stevige stok achter de deur zijn om alsnog betaling te krijgen of om de huurder in beeld te krijgen bij schuldhulpverlening.

Heb je te maken met huurders met een hoge huurachterstand? Bespreek dan met de juristen van DKV Deurwaarderskantoor Visser wat de mogelijkheden zijn om de zaak voor te leggen aan de rechter.

Onze aanpak van ‘Slepers’ – huurders met een chronische huurachterstand

En dan zijn er huurders die maand na maand niet of veel te laat betalen. En steeds opnieuw moet je veel moeite doen om toch je geld te krijgen. ‘Slepers’ worden ze wel genoemd, deze huurders, vanwege hun chronisch voortslepende huurachterstanden.

Heel vervelend. De huurder krijgt alsmaar herinneringen en aanmaningen op de mat, en als verhuurder ben je tijd en geld kwijt die je liever aan andere zaken besteedt.

DKV Deurwaarderskantoor Visser helpt je slepers actief aan te pakken en te zorgen dat de huurder weer op tijd zijn huur gaat betalen. Bijvoorbeeld door met de huurder een regeling af te spreken om de achterstand maandelijks in te lopen en terug te keren naar een situatie waarin hij de huur weer vooruitbetaalt, zoals de bedoeling is.

En blijft de huurder ongewenst betaalgedrag vertonen, dan kunnen wij de zaak ook voorleggen aan de rechter.
De huurrecht juristen van DKV Deurwaarderskantoor Visser adviseren je graag over de mogelijkheden.

Word jij geplaagd door wanbetalers en slepers? Zet de eerste stap naar een duurzame oplossing.

Neem contact op met de juristen van DKV en bel met 030 600 62 96 of mail naar sales@dkvnieuwegein.nl.

Chat

Uw gegevens worden over een beveiligde SSL-verbinding verstuurd.