vacature gerechtsdeurwaarder

DKV Legal is op zoek naar een (kandidaat of toegevoegd) gerechtsdeurwaarder voor 24 tot 32 uur per week!

je ambtelijke taken

Allereerst houdt je je als (kandidaat of toegevoegd) gerechtsdeurwaarder bezig met de ambtelijke kant van het vak. Zo doe je niet alleen de daadwerkelijke ambtshandelingen, maar bijvoorbeeld ook de werkzaamheden ter voorbereiding daarvan en de werkzaamheden die voortvloeien uit het uitbrengen van exploten. Voor collega’s en opdrachtgevers ben je een vraagbaak.

Je bepaalt zelf je dag en weekplanning: wanneer je routes rijd of wanneer je op kantoor werkt. Wij werken niet met verplichte aantallen of vaste tijd per exploot. Als deurwaarder pak je je maatschappelijke en sociale rol, je hebt zelf de regie, aan de deur heb je dus altijd voldoende tijd om iets uit te leggen, vragen te beantwoorden of mee te denken in oplossingen.

Je hebt interesse in de beroepsgroep en neemt actief deel aan vergaderingen en bijeenkomsten van de KBvG. Je kunt ook een rol spelen in externe commissies.

DKV heeft een hele kleine losse opdrachtenpraktijk, je werkt voornamelijk voor eigen klanten, soms voor een collega deurwaarder.

je juridische taken

Je verricht tal van juridische werkzaamheden. Deze lopen uiteen van het maken van dossiers tot het uitzoeken van een juridisch vraagstuk of het te woord staan van mensen met juridische problemen. Het is een functie met een belangrijke specialiteit op het gebied van wet- en regelgeving: deze is voortdurend aan verandering onderhevig en de belangen zijn voor de betrokkenen aanzienlijk. Je bent goed op de hoogte van geldende wet- en regelgeving.

Een duurzame relatie met onze klanten is het uitgangspunt. Je bent volledig vertrouwd met die organisaties en kent hun wensen en behoeften. Op deze wijze kunnen wij snel handelen en tot het gewenste resultaat komen. Het persoonlijk contact met de klant en hoogwaardige kwaliteit leveren is erg belangrijk.

Je behandelt met name zaken over huurovereenkomsten, algemene voorwaarden, andere overeenkomsten, wanprestatie, niet nakoming, etc. Door het ontstaan van juridische conflicten moet er soms geprocedeerd worden. Op de zitting van de kantonrechter vertegenwoordig je de klant. Tijdens de procedure stel je alle nodige processtukken op.

Verder bewaak je de constante voortgang van (juridische) dossiers. Niet alleen zorg je dat een uitgebrachte dagvaarding tijdig wordt aangebracht, maar ook verwerk je ingekomen correspondentie van de Rechtbank en bericht of adviseert de klant hierover. Collega’s adviseer je in hun dagelijkse werk en bij de te nemen vervolgstappen. Je beoordeelt voorstellen tegen finale kwijting en voorstellen in schuldenregelingen. Je adviseert daarbij de klant. Bij WSNP/faillissement heb je contact met de curator/bewindvoerder en adviseer je de klant.

Verantwoordelijkheden

Verrichten van de binnen de incasso- en deurwaarderspraktijk voorkomende juridische werkzaamheden op basis van integer handelen volgens de beroepsethiek en daarbij zorg dragen voor optimalisering van de dienstverlening. Ook registreer je signalen van klanten (tevredenheid, klachten, organisatieontwikkelingen, etc.) welke je vervolgens voor opvolging overdraagt aan de relatiebeheerder.

Je bent je bewust van je (beroeps) ethiek, tuchtrechtelijke normen en maatschappelijke rol.

Kennis en vaardigheden

gerechtsdeurwaardersopleiding
(of je bent nog bezig met de deurwaardersopleiding of hebt de ambitie om deze te volgen).

belangrijk om te weten over DKV

 • geen losse opdrachten praktijk – wij werken voor vaste klanten
 • gespecialiseerd in huurrecht en contractenrecht/verbintenissenrecht
 • geen grote routes, geen vaste tijden per exploot, wél volledige regie en autonomie
  (zelden spoedexploten, nooit piket / avond / weekend routes, tenzij je avond / weekend graag wilt)
 • open kantoor

Welke arbeidsvoorwaarden bieden wij?

 • salaris tussen € 2.500,00 en € 4.000,00 bruto per maand op basis van 40 uur per week
 • 30 verlofdagen op basis van 40 uur per week
 • vakantietoeslag
 • reiskostenvergoeding – voor bezoeken/afspraken buiten kantoor gebruik kantoor auto
  maximale reisafstand enkele reis naar Nieuwegein 30 minuten
  als gerechtsdeurwaarder op termijn bij goed functioneren eigen zakelijke auto (merk Kia)
 • pensioenregeling
 • interne en externe training en begeleiding
  ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding, vakgerichte cursussen en zelfstandigheid
  vrije keuze in te volgen cursus/training, het volgen van niet-juridische en verbredende thema’s wordt aangemoedigd
 • hybride werken
 • flexibele werktijden

Enthousiast geworden? Of gewoon meer weten? Stuur Sylvia Visser een bericht!

Chat

Uw gegevens worden over een beveiligde SSL-verbinding verstuurd.